Kattorps kennel logo

Om oss

Beatrice Söderström

Kattorp är en gård belägen 22 km söder om Linköping i Åtvidabergs kommun. För närvarande består kenneln av fyra tikar. Intresset för rasen började 1978 då Lasse skaffade sin första hund från Stig och Kerstin Olsson, Hovhills kennel. Man kan säga att det var ”love at first sight”. Beatrice köpte vår andra hund 1982 från Claans kennel, och sedan dess har hundintresset bara ökat.

Ett stort antal viltspår & retriever jaktprov, både som deltagare och som provledare, har hunnits med. Givetvis har alla våra hundar varit med i det de är avsedda för, nämligen jakten både till havs på fjället och i skogen.Tack vare rasens sociala egenskaper och dess ”will to please” är det den bästa kamraten hemma i stugan, på skäret eller på agilytibanan.

Tillsammans med rasens charm är det dess elegans som gör den så härlig. Därför försöker vi som uppfödare stödja klubbens avelsarbete för en ”dual purpose” ras. En charmig och elegant hund som tillsammans med sin förare utför ett förstklassigt apporteringsarbete.

Lars Söderström